keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Thai restaurant Sabaai

Thai Restaurant Sabaai on ehdoton lempilounaspaikkani Porvoossa! Paikkaan vihkiytymättömälle on kuitenkin annettava pieni preppauskurssi ennen ravintolaan suuntaamista.

1. Älä hätkähdä miljöötä, jossa ravintola sijaitsee. City Marketin betonibunkkeri ei ihan ensimmäiseksi, ei toiseksi, eikä kolmanneksitoistakaan luo parhaita puitteita aasialaiselle ravintolalle, mutta astu päättäväisesti marketin ovista sisään. Heti vasemmalla on Sabaain ovi.

 
2. Älä hätkähdä miljöötä, joka ravintolassa on. Metallipajan henkilöstöruokala meets Phuketin matkamuistotuliaiset. Ravintola on kuitenkin hyvin siisti ja tässä vaiheessa olet jo varmasti ehtinyt nähdä ensimmäiset hymyilevät kasvot. Henkilökunta on kertakaikkisen aurinkoista porukkaa.3. Älä hätkähdä vesi"kannuja". Edelleen minusta tuntuu joka kerta, että kaadan lasiini vettä kukkamaljakosta. Jokainen ruokailija ottaa tarjottimelleen oman pienen kukkamaljakon. Omintakeinen pieni lisätwisti lounastamiseen. Hymyilyttää joka kerta.


4. Jos kukkamaljakko ei naurattanut, kassalla jo sinäkin hymyilet: arkena lounas seisovasta pöydästä maksaa 8,90€, take awaynä 7,90€.

5. Jos käyt Sabaaissa useammin kuin kerran, huomaat, että ruokalista ei juurikaan muutu. Minusta se on vain plussaa. Tiedän aina mitä saan (= mielettömän hyvää ruokaa) ja sen vuoksi Sabaai on ollut lempilounaspaikkani viimeiset 5 vuotta. Salaattia, kasviksia, jogurtti-kurkkuhässäkkää, riisiä, keittoa, levärullia, kananmunaa eri tavoin, nuudeleita, kasviswokkia ja 3-4 erilaista lihaa/kalaa/kanaa. Tänään tarjolla oli mietoa hapanimelää possua, tulista nautaa (oma ehdoton lempparini!), kalaa ja mietoa broileria.

 
 
Sabaaita ei pidä arvioida ravintolamaailmassa samassa kategoriassa ruohosipulit ristissä - ravintoloiden kanssa. Lounasravintoloiden luokassa Sabaai on ylivoimainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti