sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Diagnoosi: parantumaton matkakuume

Vaikka Vanhassa kaupungissa olen kuin ulkomailla, tasaisin väliajoin tarvitaan järeämpiä keinoja kroonisen matkakuumeen hoitoon. Tänä päivänä mualimmalla kiertäminen ei vaadi edes paksua lompakkoa, kalliimpaa on reissata kotimaassa. Lontooseen lensin viime lauantaina 39€ :lla kun vastaavasti junalippu Helsingistä Varkauteen maksaa 56€. Hotelliyö Suomen pääkaupungissa perusketjuhotellissa kustantaa viikonloppuna n. 100€. Maksoin Lontoossa neljästä yöstä kahdelta hengeltä yhteensä 208£ eli 64€ per yö. Vinkkinä: Merimieskirkko on oiva majoituspaikka: hyvä sijainti, loistavat kulkuyhteydet ja kunnon kahvia aamupalalla.

"When a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford"
 
(Samuel Johnson 1709-1784)
 
 
Lontoo on huikea. Sen ainoa ongelma on runsaudenpula.
Mutta on niin totta, että jos olet kyllästynyt Lontooseen, olet kyllästynyt elämään...
 
 
 
 

Söin elämäni parasta intialaista tällä viikolla. Paikalle pääsy vaatii muutaman askeleen sivuun turistiryysiksestä, mutta Brick Lanelle piipahtaminen on vaivan arvoista. Lupaan.

Rahaa saa kulumaan jos haluaa, mutta järjellisissäkin mittasuhteissa kykenee pysymään. Esimerkiksi peribrittililäinen Sandwich -meal (sis. ISO tuna sandwich, chipsit ja juoma) 3,75£ Greenwichissä. Fish and chips + juoma Towerin edustalla 8£. Travelcard, pääsyliput ynnä muut kannattaa tilata Suomessa etukäteen netistä: helppoa ja edullisempaa kuin paikan päällä. Mutta mikä parasta: Lontoossa museot ovat ilmaisia! Esimerkiksi Natural History Museumiin pääsee ihmettelemän dinosauruksia ihan vain kävelemällä sisään.

Juu. Lontoossa on paljon korkeakulttuuria ja muotia ja vaikka mitä tosi POSHia. Mutta ihminen, joka on fanittanut Dianaa vuodesta 1980, hurahtanut Harry Potteriin, addiktoitunut Bridget Jonesiin ja Jane Austenin romaaneihin ja niiden filmatisointeihin, Lontoo on paljon muutakin...

Seuraava Lontoon -reissu voisi olla vaikka tämmöinen... tai tämmöinen... (laiturille 9 3/4 olen jo yrittänyt päästä juoksemalla King´s Crossin rautatieasemalla päin seinää...)

Seuraavat fiilistelykuvat netin ihmeellisestä maailmasta...Double Negative brought 100's of live action scenes, played out in miniature to the London skyline.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti