lauantai 2. maaliskuuta 2013

Terassikeli

Terassikausi avattu! Porvoossa mittari näytti aamupäivällä -11c, mutta aurinko lämmitti Raatihuoneen toria niin suloisesti, että kahvi oli yksinkertaisesti välttämätöntä juoda Café Fannyn terassilla.


 
 
 
 
Café Fanny Raatihuoneen torilla Vanhassa kaupungissa on yksi lempikahviloistani. Eikä vähiten siksi, että ihanaisia Runebergin torttuja punssikostutuksella saa ympäri vuoden. Miljöö tulee kaupan päälle. Istuimme Pikku Herran kanssa auringosta nauttien ja turistiryhmä kiersi oppaan mukana Vanhaa kaupunkia. Jälleen Pikku Herra pääsi turistien muistikorteille ja onhan hän kertakaikkisen hurmaava tapaus mutustaessaan Aleksanterin leivosta ja pillimehua yhdentoista asteen pakkasessa ulkona. Viimeksi hän hurmasi joulun aikaan japanilaisturistiryhmän Vanhan kaupungin glögikioskilla ja digikamerat tallensivat suomalaisia kummallisuuksia muistoiksi. Pikku Herra mutusti tuolloin kipakassa pakkasessa joulupipareita ja glögiä ulkosalla. Hullua kansaa ne suomalaiset! 
 
Käveltiin Pikku Herran kanssa joen vartta. Äiti varasti sisustusideoita ja Pikku Herra bongasi moottorikelkkoja joen jäältä.
 

 Ihanian ovesta täytyy varastaa idea kotiinviemisiksi...
 
 
Portti Jokikadulta...
 
 
Remua ei näkynyt vakipaikalla...
 
 
Potkukelkkaparkki...
 
 
Aurinkoannoksen myötä mieli kääntyy jo kesään ja odotan malttamattomasti joen varren kesäravintoloiden avautumista. Vielä tänään näytti Fryysarin ranta tältä...
 
 


Fryysarin ranta on Porvoon parasta ravintola-antia. Aurinkofiiliksissä oli pakko kaivaa puhelimesta muutama tunnelmakuva viime elokuulta, kesäravintolan viimeiseltä viikonlopulta ennen syksyn saapumista...
 
 
 
 
 

 
Alkuun lohta & sinappia ja katkarapuja & mätiä...
 
 
 Päälle poro & burgeri ja scampi & fenkoli...
 
TUU JO KESÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti