sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Borssikeitto, борщ, borštš...

...rakkaalla punajuurikeitolla on monta nimeä.
 
Borssi on yksi ehdoton lempiruokani.
Isäni on keittänyt tätä herkkua jo lapsuudessani
ja jaamme isäni kanssa intohimon venäläistä keittiötä kohtaan.
Hänellä on pienoinen etulyöntiasema kokkina
asuttuaan vuosia Venäjällä,
mutta en minä huonommaksi jää reseptillä,
jonka olen saanut vanhalta venäläissyntyiseltä työtoveriltani.
 
 
Lauantai-iltana aloitin tämän isänpäivälahjan valmistelut
ja kunnolla hautunut herkku odotti isiä tänään höyryävänä.
 
Pöydässä kolme isää istui tyytyväisinä
kauhoen ääntä kohti smetanalla hunnutettua punaista herkkua.
 
HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ
 

4 kommenttia:

  1. Tykkään kovasti tuosta keitosta, mutta en ole koskaan valmistanut sitä itse. Ihana perinne ja taito :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu muiltakin kuin Sukuloilta ja Gordoneilta! Luullisesta lihasta liemi, sen jälkeen ei voi epäonnistua. Minun version jujuna on hapankaali... Ei muuta kuin keittelemään! :)

      Poista
  2. Ihana keitto. En ole minäkään koskaan sitä itse yrittänyt valmistaa. Pitäisi varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitää! :) Maksaa vaivan, trust me ;)

      (ja mikään, missä on rutkasti smetanaa, ei voi mennä kovinkaan paljon pieleen...)

      Poista