sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Rättänää eli kukkoa mustikassa

Sawolainen Rättänä
(suomennos: mustikkakukko)
 
 
Kun kurkistat jääkaappiin kymmenettä kertaa,
josko sinne olisi kuin ihmeen kaupalla ilmestynyt
jotakin hyvää ja petyt jälleen,
ettei jääkaappikeiju ole tuonut sinne edelleenkään mitään,
hätävarana toimii rättänä.
Aineet löytyvät kaapista aina.
 
 
Kuoritaikina:
 
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2-2,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
 
2-3 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
0,5 rkl perunajauhoja
 
Voitele vuoka. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.
 Osan jauhoista voi jättää taikinan taputtelua varten.
(minä en jättänyt)
Taputtele noin 3/4 taikinasta vuoan pohjalle.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada ne vuokaan taikinan päälle.
Taputtele loppu taikina pöydällä jauhojen avulla joko yhtenäiseksi levyksi
tai pienemmiksi kakkaroiksi. Aseta levy tai kakkarat täytteen päälle.
(minä mitään taputtele. nostelen lusikalla kakkaroita mustikoiden päälle)
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
 
Itse tykkään hirmuisesti vaniljajätskin kyytipoikana.
 
(resepti täältä )
 
 
 

10 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää, pitääpä joskus kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varsinaisesti terveyspommi, mutta jos jokin tekee iloiseksi, ei se voi totaalisen epäterveellistä olla... ;)

      Poista
  2. Kiitos! Meillä on ihan liikaa mustikoita pakastimessa ja ruokavieraita tulossa. tämä on hyvä ohje, koska on nopea tehdä ja varmasti herkullinen. Vaniljajätskin kanssa, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja jos oikein haluaa hienostella, väsää kukon annoskulhoihin :)

      Poista
  3. Erityisesti sunnuntai-iltana tekee mieli jotain herkkua,eikä kaupasta jaksa hakea aineksia. Silloin on hyvä, kun löytyy takataskusta tällainen mutkaton resepti :) Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marianne! Samoin sinulle :)

      Poista
  4. Nam, kyllä tämä ois hyvää. Kerran tein itsekin ja joskus töissä ollessa nautittiin sitä vähän salaa vaniljakastikkeen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Mikä siinä muuten on, että salasyöpöttely maistuu aina parhaimmalta? ;)

      Poista