lauantai 29. maaliskuuta 2014

Bosgård ja kevään vasikat

Bosgårdin deli ja ravintola avasivat tänään ovensa talven jälkeen.
*klik*
paikka on porvoolainen helmi!
 
Kevään vastasyntyneiden vasikoiden esittelyt ovat tänään ja huomenna
ja voi veljet: en voi kylliksi hehkuttaa paikkaa!
 
 
"Äiti miksi tolla lehmällä on kolvakolut?"
 




 
Lihan voi valita myös ekologisesti. *klik*
 
Tiesittekös´, miksi esimerkiksi haarapääskyjä ei enää juurikaan näe Etelä-Suomessa?
Koska laiduntamisen romahtamisen myötä nautojen lantakasat ja niissä pörräävät hyönteiset
ovat häviämässä ja samalla haarapääskyjen sapuska. Ne hyönteiset.
 
Tiesitkös´että luomutuotannossa eläinten laiduntaminen on pakollista.
Me kuluttajat teemme sekä eläin- että luonnonsuojeluteon
ostaessamme kotimaista luomulaidunlihaa.
 
Tämä ei ole minkään muotoinen blogiyhteistyöpostaus,
vaan yyyyyber-tyytyväisen asiakkaan hehkutus paikasta,
jollaisia Suomessa soisi olla enemmänkin.
 
Lue tarinani "lihavalaistumisestani" täältä.
 


 
Bosgårdin tilukset ovat henkeäsalpaavan huikeat
ja tämä punainen rakennus on 1700-luvun lopulta.
Keltainen päärakennus on vuodelta 1801.
Tila on 1610-luvulta ja pitkät perinteet voi aistia tilalla.
 
 
Ja se ihanainen deli ja ravintola...

 
Mies otti ylikypsää kuvetta ja minä makkaralajitelman
ja oi-joi-joi.



 
Huomenna ehdit vielä nähdä vastasyntyneet vasikat!
Ja jos et ehdi, onneksi deli ja ravintola ovat auki aina 31.8. saakka.


8 kommenttia:

  1. Onpa mukavan tuntuinen paikka. Haarapääskyistä en tuota muuten tiennytkään. Lapsuudessa vietin kesät maalla lehmien ja vasikoiden keskellä. Se oli mukavaa hommaa osallistua maatalon töihin ja vastapainoa kaikelle muulle. Eikä niin haitannut, vaikka oli vähän lannanhajua vaatteissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania lapsuusmuistoja sinulla Marianne! :)

      Tilojen "läpinäkyvyys" on minusta tänä päivänä oiva markkinointiveto. Kun todella näkee, mistä esim. se liha tulee, ei kirpaise maksaa hiukan korkeampaa hintaa kuin se siitä tehotuotetusta kasvottoman naudan jauhelihasta siellä marketin tiskillä. Onneksi voi valita :)

      Poista
  2. Onpa upean näköinen paikka ja voi noita vasikoita <3 Meidän lähellä on tila, jossa kasvatetaan lihakarjaa, minua käy niin sääliksi ne otukset, kun ovat yltäpäältä p***assa... :( Laitsalla niitä pidetään mutta sonta on ihan palanut niihin kiinni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet Mari oikeassa: huonosti hoidetut eläimet vetävät kyllä mielen apeaksi ja ihan pahoinvoivaksi. Siksi onkin entistä tärkeämpää vaikuttaa eläinten oloihin omilla valinnoillaan. Nämä tämmöiset Bosgårdin kaltaiset tilat muuten tuovat lihat kotiovelle saakka!

      Ja juu, nuo vasikat ovat vaan niin <3

      Poista
  3. Söpöliini vasikoita. Ystävällä on suuri maatila ja siellä on ihanaa käydä lasten kanssa ihastelemassa erilaisia eläimiä. Lasten kommentit on aina niin herttaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mikä onni teillä, Nanni! Vasikkabongailua omasta takaa :) Nykyisin kun joutuu näkemään hieman enemmän vaivaa jottei jälkikasvu vieraannu elämän perusteista... Aurinkoista sunnuntaita Sinulle :)

      Poista