lauantai 31. toukokuuta 2014

Sinnepä Sinne!

13-vuotias päätti ala-asteen ja koska Neiti on suuri ruokahifistelijä,
sai hän valita lahjaksi ravintolan, jonne mennään pitkän kaavan mukaan
juhlimaan tietyn aikakauden päätöstä ja askelta kohti jotakin hyvin jännittävää...
 
"Mennään Sinneen!"
 
Sinnepä Sinne siis...
 
 
Sinnen maine on kiirinyt kotikylän ulkopuolellekin
ja tänne tehdään makumatkoja kauempaakin.
Eikä syyttä.
 
Ei kannata pelästyä Taidetehtaan kyljessä töröttävää akvaariota:
sisällä odottaa huikea skandinaavinen ruokasinfonia kera  
kauniin sisustuksen kekseliäine yksityiskohtineen.
 

 

 
Sinne mainostaa ruokatarjontansa pohjautuvan kotimaisiin ja
lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin sekä suomalaiseen gastronomiseen kalenteriin.
 
Huippuraaka-aineiden käyttö on meille kunnia-asia.
Pyrimme aina henkilökohtaiseen kontaktiin tuottajien kanssa,
jotta voimme varmistaa raaka-aineiden korkealuokkaisuuden.
Lähiruoka on meille leimallista ja ensisijaisesti pyrimme löytämään lähialueen parhaat
tuottajat ja raaka-aineet.
Tuotamme osan raaka-aineistamme omalla pellollamme Ruotsinpyhtäällä,
jossa viljelemme salaatteja, yrttejä, vihanneksia ja juureksia.
Olemme tuoneet yrttien viljelyn myös osaksi ravintolan sisustusta.
Omasta viherseinästä saamme satoa, jolla viimeistelemme annokset.
Voidaan siis puhua todellisesta lähiruoasta, joka tuotetaan ravintolan sisällä.
 
 
Sinnen parhautta on juuri aito lähiruoka ja gastronomisen kalenterin noudattaminen.
Siksipä minä ja Mies luotimme Menu Sinneen, joka on kolmen ruokalajin lähiruokamenu,
joka vaihtelee päivittäin raaka-aineiden saatavuuden mukaan.
 
Tänään oli tarjolla ilmakuivattua nautaa parmesanilla ja punakaalilla,
lohta bbq-linsseillä ja kukkakaalilla
sekä lämmin mustikka-pannukakku jäätelöllä.
 
Ilahduttavaa oli se, että alkoholittomiinkin alkumaljoihin oli panostettu:
Kuusenkerkkä-juomaa Bailly Lapierren ohella.
 
 
 


 
En ihan hetkeen muista syöneeni näin hyvin.
Jopa 3-vuotias perheemme Ohjelmapäällikkö illallisti niin mallikkaasti,
että käytöksen perusteella joudumme jatkossa valitsemaan Sinnen,
sillä koskaan en muista Ohjelmapäällikön aiheuttaneen näin vähän
vauhtia, vaarallisia tilanteita ja harmaita hiuksia muulle seurueelle / ympäristölleen/ ravintolalle.
 
 
Ruokahifistelijämme lupasi tehdä tänne oman postauksensa illallisestamme,
joten pysykääpä linjoilla... 


2 kommenttia:

  1. Omena ei ole todellakaan pudonnut kauas puusta, Tyttärestä voisi tulla ihan äidin veroinen bloggaaja.
    Hieno tapa juhlia ala-asteen päättymistä. Tällaiset asiat ovat ikimuistettavia ja tärkeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta <3
      Eppu on niin upea pimu... Vanha sielu, suuri sydän, äitiään harkitsevampi ja rauhallisempi.

      Epun toive hienosta päivällisestä oli ihana toive: lahjasta pääsi nauttimaan koko perhe!

      Poista