perjantai 13. kesäkuuta 2014

Nyhtöpossu cociskylvyssä

Cocis + liha = match made in heaven!
Tällä kertaa nyhtöpossua cocis-kylvyllä...
 
 
NYHTÖPOSSU
 
1,5 kg possun kassleria
1½ dl soijaa
5 dl cocista
3 valkosipulin kynttä
mustapippuria.
 
Hae hyvää lihaa kunnon lihakaupasta.
Minä haen Herekiltä.
Tilattuani 1½ kiloa kassleria lihakauppias totesi
"teetkös´pulled porkkia?"
Taitaa olla hittijuttu.
 
Pilko liha isoiksi paloiksi pataa, päälle muut aineet ja
cocista niin että lihat peittyvät.
125-150 c ainakin 4-5 tuntia.
Liemi talteen ja possun nyhtö haarukalla pieneksi.
 
POSSUN KYLPYVESI eli
COCIS-BBQ-KASTIKE
 
2 dl cocista
2 dl paistolientä
1 rkl limetin mehua
2-4 rkl hunajaa
4 rkl tomaattipyrettä
2 rkl hunaja- tai punaviinietikkaa
valkosipulia
suolaa ja pippuria
1 dl viskiä
1½ dl sweet-chili-kastiketta
4-5 rkl worcestershire-kastiketta
 
Aineet kattilaan ja keittele ½ tuntia.
Tarkista mauta ja nyhdetyn possun kylpyvedeksi
eli kaada nyhdetyn lihan sekaan.
 
Tarjoile Coleslaw-salaatin kanssa pita-leivän sisällä.
Ja ääntä kohti.
 
Aiempi cocis-vinkki täällä.


6 kommenttia: